Fam. Weigergangs - Emigratie van een Hollands gezin naar Portugal.
Landschap Portugal
   

Weblog, Fam. Weigergangs

-------------------------------------------------------------------------------------------

28-01-2009 Kidsproof vakanties in Zuid-Europa
Met trots kunnen wij u melden dat wij gekozen zijn als één van de 120 leukste vakanties in Zuid-Europa voor kinderen tot 12 jaar. Deze reisgids “Kidsproof vakanties in Zuid-Europa” is in januari 2009 uitgekomen met ISBN: 978-90-5767-343-6.

-------------------------------------------------------------------------------------------

01-02-2009 Lancering Portugese Advertentie Pagina
Om een groter totaal concept te maken zijn we ook een Portugese advertentie pagina gestart. Dit omdat de huidige portugese advertenties pagina onduidelijk en onoverzichtelijk waren.

-------------------------------------------------------------------------------------------

01-09-2008 Lancering Portugese Startpagina
In Portugal was er nog geen website met het concept van de Nederlandse startpagina. Hierop zijn wij ingesprongen en de website Princípio, tudo em linha! gecreëerd.

-------------------------------------------------------------------------------------------

1/28-02-2007 Monte dos Tamancos
We kunnen wel merken dat we ouder worden met de emigratie, dit uit zich in dat we onze kinderen bijna niet meer kunnen verstaan, het lijkt wel of ze in een vreemde taal brabbelen.

Carnaval viel hier een beetje tegen, de kinderen hebben alleen meegelopen met een optocht in Canhestros.

Tevens moesten we nog een naam verzinnen voor ons landgoed. Na vele uren piekeren en vele zoekpogingen in het woordenboek, kregen we een ingeving: Monte dos Tamancos

Vrij vertaalt in alentejaans betekend dit: Klompenhoeve

-------------------------------------------------------------------------------------------

1/31-01-2007 Evóra
Melanie is met een aantal Nederlandse vrouwen uit de Alentejo een dagje naar Evora geweest. Een prachtige stad om te zien. Tevens hebben we nu een start gemaakt met onze bedrijven. Verder in de maand januari veel mist.

-------------------------------------------------------------------------------------------

1/30-12-2006 Zitten!!
Hiervoor zijn we gegaan, we kunnen nog steeds buiten zitten!!! Visite gehad van Martien, Tonneke en de kinderen, wat heel gezellig was. Een hele goede Kerst gevierd bij Caixerinho en Juliette, wat heel veel eten inhield.

-------------------------------------------------------------------------------------------

1/30-11-2006 Een beetje regen
Portugal het land van de zon , echter blijkt nu, dat er ook regen valt, héél veel regen. Overstromingen waren het gevolg. (zie foto's) Gelukkig hadden we snel, na een dag, nog een andere toegangsweg kunnen vinden. Volgens de lokale bewoners waren deze hevige stortbuien een uitzondering, zij hadden dit niet meegemaakt in 30 jaar. Gelukkig maar, anders moesten we weer emigreren!

Vijf keer is scheepsrecht. Dit was het aantal pogingen dat we een afspraak hadden gemaakt met de EDP (Essent). Echter door stormen en regen waren deze echter steeds verplaatst.

Ome Ad en Marlies zijn geweest en hebben geholpen met de dakpannen. Mijn verjaardag gevierd ten midde van Portugese en Nederlandse vrienden, in jawel "Casa de Madeira".

-------------------------------------------------------------------------------------------

1/31-10-2006 Werken!!!
Bouwen, werken, slapen, bouwen, werken, slapen, werken en even naar het café, beter kan ik deze maand niet omschrijven.

-------------------------------------------------------------------------------------------

1/30-09-2006 Eerste dag Zoals eerder vermeld op de website in 2005 zeiden we tegen elkaar, op de eerste avond in de tent: "Waar zijn we aan begonnen." Extreme september hitte, reuzensprinkhanen, reuzenspinnen, harde wind en het onbekende waren de aanleiding van deze uitspraak. Gelukkig is er in Ferreira do Alentejo een mooi buitenzwembad.

De lokale bewoners konden het niet aanzien, dat we onder het bruine canvas verbleven, in deze tijd van het jaar met al deze gevaarlijke insecten. Daarom kregen wij een Pakhuis aangeboden in het dorp, waar we zeer warm zijn ontvangen. Vanuit deze basis zijn we begonnen aan het werken aan ons houten huis, met veel hulp van mensen uit het dorp en niet te vergeten onze toekomstige buren en vrienden : Wiro en Margriet.

-------------------------------------------------------------------------------------------

03-08-2006 Aankomst
Eindelijk was het zover we zijn vertrokken naar Portugal. Het was een mooi afscheid met familie en vrienden.

------------------------------------------------------------------------------------------- 26-08-2006 Het vertrek op 26 augustus 2006
Eindelijk de dag van vertrek na 2,5 jaar voorbereiding. Helaas hebben we hier geen foto's van maar wees gerust, het is allemaal gefilmd.

26-08-2006 Afscheid
Het vertrek kwam dichterbij dus daarom kregen we wat meer mensen over het gras om afscheid / tot ziens te zeggen. Als het weer het toeliet werd er ge-BBQ en met een goede kok was dat geen probleem.06-08-2006 Pakken
We hebben al onze kleren netjes gestapeld in de serre om uit te zoeken of we deze wel mee zouden nemen. Daarna hebben we deze in de dozen gedaan om deze tijdelijk in de schuur te stapelen.

De container werd voornamelijk gelast door Charles met de hulp van mijzelf en Rini om er een extra verdieping op te maken. Toen deze klaar was was er veel hulp om alles inclusief de keet in stapelen. Hij was tot de nok toe gevuld.

Septic tank 08-07-2006 Septic Tank
Bij het zoeken naar meer informatie over septic tanks stuitte ik, bij marktplaats natuurlijk, op een tweedehands septic tank voor weinig geld.

Na een grondige inventarisatie over de beschikbare ruimte in de container en aanhanger hebben we besloten deze aan te schaffen.

De afmetingen zijn: 1.70m omtrek, hoogte 2m met een inhoud van ongeveer 3 m3.

Gelukkig was de tank goed schoongemaakt, wat me een week douchen heeft bespaard!!

Verkocht 22-07-2006 Verkocht: stacaravan te Schaijk
De stacaravan waar we met veel plezeir hebben gewoond, op camping Parcival, is verkocht. Er rest ons alleen nog een paar mooie foto's en een kleine verkoop herinnering, samengevat in een PDF.


Nu kunnen we starten met het aanvragen van stroom, telefoon en het meest belangrijkste: internet.

11-06-2006 Zondagsnieuws Regio Oss
Omstreeks eind mei zijn we benaderd door Marjo van Lijssel van het zondagsnieuws Regio Oss. Wij waren hierdoor aangenaam verrast en gingen in op het verzoek met het onderstaande als resultaat.

Regio Oss 11-juni-2006 (PDF)

29-05-2006 Zeecontainer
Als we de bouwkeet op de aanhanger zouden vervoeren, zijn we genoodzaakt alle viaducten te vermijden. Na lang zoeken van een route, zonder viacducten, hebben hebben we besloten, de keet via een zeecontainer te transporteren. Dit is nu geregeld en deze zal, een paar weken voor vertrek, worden geladen.

04-04-2006 Aanhanger Rijbewijs
Het is natuurlijk mooi, dat we een aanhanger hebben gevonden met deze afmetingen, echter was ik nog niet in bezit van het rijbewijs BE.
Dit probleem is sinds vandaag uit de wereld.Dubbel assige aanghanger 31-12-2005 Equippe aanhanger
Een wat oudere aanhanger die nog wel moet worden opgeknapt met wat verf en nieuwe bekisting. Bakmaat is 3m x 1.8m. Tevens wordt er een overkapping op gemaakt voor de reis.

20-12-2005 Bouwkeet
Op 20 december hebben we een bouwkeet op te kop kunnen tikken, die voor de eerste tijd als onderkomen zal dienen. Het is een oude keet die bestaat uit schotten van een meter breed. De ondergrond bestaat uit balken met daarop ook houten schotten. Als dakbedding zit er damwand profiel bij maar dat willen wij vervangen door dakpannen.

Bouwkeet Bouwkeet

Subaru Lagecy 2.0i CL 4WD (Gas)
17-12-2005 Nissan Terrano 2.7 TD
Deze terreinwagen is een metallic zilvergrijze 5 deurs op diesel. Deze is er voor het ruige werk en zware belasting op een slechte ondergrond.


Subaru Lagecy 2.0i CL 4WD (Gas) 12-12-2005 Subaru Legacy 2.0 4WD (gas)
Deze 4WD hebben we gekocht als tweede auto om in de winter, bij veel regen, het huis te kunnen bereiken. De auto loopt op gas waardoor we kosten kunnen uitsparen, dit omdat de wegenbelasting daar aanzienlijk minder is. Hierdoor zij we niet afhankelijk van elkaar indien één van ons werk heeft gevonden. Tot op heden lijkt het een goede keuze, hij loopt als een zonnetje.


Copyright @ 2006-2009 - Michel en Melanie Weigergangs