Fam. Weigergangs - Emigratie van een Hollands gezin naar Portugal.
Landschap Portugal
   

Omgeving Alentejo Portugal

Vale de Aljustrel ligt in de zuidelijke provincie Alentejo, zo groot als Nederland met maar 776.000 inwoners, in het dorpje Aldeia do Rouquenho. Grote steden als Lissabon en Faro liggen op 150 km afstand. Beja, Evora, Ferreira do Alentejo, Aljustrel, Grândola liggen op kortere afstand. De atlantische oceaan, aan de westkust, ligt op 50 km en de atlantische oceaan, aan de zuidkust, ligt 125 km van ons vandaan.

Over het algemeen is de Alentejo een licht glooiend gebied die in hoogte varieerd tot wel 300 meter boven de zeespiegel, bijvoorbeeld Ferreira de Alentejo ligt op 246 meter.

De omgeving waar wij gaan wonen, ligt gedeeltelijk in een beschermd natuurgebied, met verschillende meren in de nabijheid Kurk om heerlijk van te genieten zonder veel toursime.

Hierin kunnen prachtige fietstochten gemaakt worden in een oase van rust. Maar ook met de auto zeer zeker de moeite waard om ergens langs de weg te picknicken.

Maar gewoon lekker wegdromen in een ongerept natuurlandschap is natuurlijk altijd leuk tijdverdrijf.

Een Alentejaanse kerk in Ferreira do Alentejo

Ferreira do Alentejo
Ferreira do Alentejo is een stadje met een schaduwrijk park, een historische kapel, kerkjes, terrasjes en restaurants waar u kunt genieten van de Alentejaanse keuken. Voor de liefhebbers heeft Ferreira in het nachtleven ook het een en ander te bieden, zoals biljarten en live muziek.


Meer van Odivelas in Alentejo - Portugal

Barragem de Odivelas
Op 20 minuten rijafstand van 'Monte dos Tamacos' vindt u het grote stuwmeer 'Barragem de Odivelas'. Hier kunt u heerlijk zwemmen, kanoŽn of genieten van andere watersporten. Aan het meer vindt u onder meer een vaste BBQ plaats, douches, toilets en een terras met een bar.

Het meer is ook zeer geschikt voor sportvissers.

Chalet in het prachtige Alentejo - Portugal

Beja
De historische stad Beja biedt u uiteenlopende mogelijkheden ter ontspanning. Voor de cultuurliefhebber in u zijn er het kasteel en andere middeleeuwse gebouwen die u kunt bezichtigen. Tevens vindt u in de gebouwen de invloed van de Moorse en Romeinse cultuur terug. Maar u kunt er natuurlijk ook gewoon lekker winkelen en een terrasje pakken.


Copyright @ 2006-2009 - Michel en Melanie Weigergangs